De feestdagen zijn het perfecte moment om eens flink uit te pakken in de keuken. @lislovescooking heeft een heerlijk recept, namelijk een smeuïge, warme gebakken brie! Dit bijgerecht is een echte showstopper – heerlijk romig, met een feestelijke twist die iedereen zal verrassen. Of je nu een uitgebreid kerstdiner organiseert of gewoon wat lekkers zoekt voor een borrelplank, dit bijgerecht wordt sowieso het favoriete gerecht van de avond!
Bereidingstijd: 20 minuten | 10-12 minuten bakken
Ingrediënten
Camembert:
250 gram camembert
1 el honing
Snufje chili flaxes
1 takje verse rozemarijn
Dadelcompote:
15 dadels
1 tl gember poeder optioneel
75 a 100 ml water
Toppings en bijgerechten:
Geroosterde pecan noten
Verse rozemarijn
Stokbrood en crackertjes
Zo maak je het
Begin met het maken van de dadel compote. Ontpit indien nodig de dadels en snijd deze in kleine stukjes.
Voeg deze samen met het gember poeder en 75 milliliter water toe aan een steelpannetje en breng zachtjes aan de kook. Kook de dadels stuk en net zo lang totdat al het water is opgelost en je een dikke pasta over hebt. Mochten je dadels nog heel zijn maar het water op, voeg dan de overige 25 ml toe.
Verwarm dan de oven voor op 180 graden.
Rooster de pecan noten goudbruin en laat afkoelen.
Snijd de camembert kruislings aan de bovenkant in en giet hier de honing overheen. Strooi de rozemarijn en de chili flaxes overheen en zet voor 12 minuten in de oven of totdat de camembert mooi gesmolten is.
Serveer de camembert met de dadelcompote en de geroosterde pecannoten. Lekker met brood en crackers!