recept-italiaanse-pasta-salade

Pasta aglio e olio met tomatensalade

in samenwerking met @lislovescooking

Ciao bella! Bij het echte Italiaanse zomer buitenleven hoort samenzijn en natuurlijk lekker eten. Héél veel lekker eten. Verras je familie en vrienden met dit lekkere en makkelijke pasta recept door @lislovescooking: pasta aglio e olio met kleurrijke frisse salades. Buon appetito!

Voorbereidingstijd: 15 min voorbereiden | 15 min koken

recept-italiaanse-pasta-salade
recept-italiaanse-pasta-salade

Ingrediënten voor 2 personen

Pasta aglio e olio

150 gram (glutenvrije)pasta

3 teentjes knoflook

1/2 tl chili flakes

4 el olijfolie

2 grote takjes verse basilicum

5 takjes verse platte peterselie

 

Tomatensalade

500 gram gekleurde tomaten

2 handen rucola

1/4 rode ui

1 el olijfolie

1 el rode wijnazijn

5 blaadjes verse basilicum

5 blaadjes verse peterselie 

Meloen salade

1 galia meloen

1 el honing

5 blaadjes verse basilicum

75 gram feta

recept-italiaanse-pasta-salade
recept-italiaanse-pasta-salade

Zo maak je het

Begin met het maken van de meloensalade. Schil de meloen en snijd deze in stukjes. Hak de basilicum fijn en verbrokkel de feta.

Meng de meloen, feta, basilicum en de honing goed door elkaar en zet weg totdat je gaat eten.

Snijd vervolgens alle tomaten in stukjes, snipper de rode ui en snijdt de blaadjes basilicum en peterselie fijn.

Schep  vervolgens de olijfolie en de azijn door de tomaatjes, kruiden en ui en zet ook weg totdat je gaat eten.

Kook de pasta volgens de verpakking aangegeven en bewaar een beetje kookvocht voor later.

Snijd nu de teentjes knoflook in kleine stukjes en snijdt de blaadjes basilicum en peterselie fijn.

Verhit 3 el olie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en de chili flakes.

Voeg vervolgens de pasta, een scheutje pasta water en de gesneden kruiden toe en roer alles goed door elkaar.

Draai het vuur uit en roer nog 1 el olijfolie door de pasta heen.

Serveer alles samen en geniet ervan!